Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kopplingen till Moussa – ett av polisens spår

Att 18-åringen som sköts på Klotvägen är nära släkt med bröderna Moussa som sköts på Oasen 2010, gör att polisen nu utreder om fallet har koppling till tidigare händelser i Södertälje.

Det var natten mot i söndags som 18-åringen sköts med flera skott när han satt i en bil på familjens garageuppfart på Klotvägen i Geneta.

Att 18-åringen är snära släkt med bröderna Moussa som sköts inne på Oasen natten mot 1 juli 2010 gör att polisen nu utreder om motivet har att göra med tidigare händelser i Södertälje.

– Det är en av alla saker vi tittar på, säger en av polisutredarna på den regionala utredningsenheten, tidigare länskrim, som fick ärendet i går.

Men om det finns en koppling är ännu för tidigt att säga.

– Vi behöver få reda på mer om varför mordet skett, just nu finns en massa olika motiv att gå vidare på, det blir ett brett arbete, säger Peter Nylind.

Fanns en känd hotbild mot 18-åringen?

– Ingen hotbild vi känner till, säger Peter Nylind.

I går kväll hölls en minneshögtid för 18-åringen i den koptiska kyrkan nere vid stadshuset. Det var fullsatt med folk som kom och gick och delade sin sorg med de anhöriga – i många fall samma anhöriga som för snart sex år sedan tog emot sorgen för mördade Jakob och Eddie Moussa.

Den här gången var det en 18-årig nära släkting till bröderna.

– Våra söner kommer till paradiset, mördarna till helvetet! utropade en kvinna i sorg.

I kväll ska en liknande högtid hållas i Syrisk-ortodoxa kyrkan i Hovsjö.