Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kopitars drömkontrakt - tjänar mest i NHL nästa säsong

Nästa säsong kan förre SSK:aren vara NHL:s bäst betalde spelare, meddelar amerikanska medier. Kopitar har skrivit på ett åttaårskontrakt med Los Angeles Kings, som säsongen 2015/15 betalar honom 14 miljoner dollar.

Chicago-duon Patrick Kane och Jonathan Toews var tidigare de spelare som hade dyrast kontrakt (13,8 miljoner) för nästa säsong. Men nu kan Kopitar, som har vunnit två NHL-titlar med LA Kings, bli bäst betald av alla. Nästa säsong tjänar han 14 miljoner dollar, knappt 120 miljoner kronor, enligt amerikanska medier.

Totalt är det nya kontraktet värt 80 miljoner dollar över åtta år. Det första året ger 14 miljoner, det andra 13, det tredje 12 och det fjärde elva innan de fyra åren avslutas med två år på åtta miljoner och två på sju.

Kontraktet innehåller också en klausul som säger att Kings inte kan byta bort Kopitar till något annat lag under de första fyra åren.

- Det är förstås en fantastisk känsla att veta att jag får vara en del av det här laget i flera år framåt. Det är något jag uttryckt under hela processen, att jag vill stanna här, sade han efter 3-5-förlusten mot Ottawa på lördagen, skriver Torontobaserade The Globe and Mail.