Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konweas domarkritik efter utvisningen

I samband med en straffsituation i slutskedet av derbyt blev Assyriskas Kyle Konwea varnad och utvisad för protest. Efter matchen var mittbacken kritisk till utvisningen.

Assyriska flyttade upp mittbacken Kyle Konwea för en sista anstormning i jakten på en kvittering.

På stopptid lyftes bollen in i Syrianskas straffområde. En tilltrasslad situation uppstod, där Mattias Genc med en akrobatisk spark försökte nå bollen.

– Vi är en meter ifrån situationen, så vi reagerar, vi skriker. Men vi reagerar inte ens i tre sekunder. Det hade varit en annan sak om vi omringat domaren, säger Kyle Konwea.

I stället för straff blåste domaren för Syrianskafrispark, och varnade Genc och Konwea för protesterna – Konweas andra kort i matchen, som därmed blev utvisad.

Inför årets superettasäsong kom nya domardirektiv för att stävja massprotester från spelarna.

– Jag har inte hört någonting, om det är så så måste de vara mycket tydligare. Det är ingenting jag känner igen, säger Kyle Konwea, och fortsätter:

– Jag menar, vi alla är fotbollsspelare, vi kollar fotboll och vi alla reagerar.

Förlusten innebär för Assyriskas del att avståndet upp till säker mark nu är sju poäng.

– Det finns ingenting att tänka på, utan det är tio matcher kvar och 30 poäng att kriga om.