Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kontanter kan vara förklaring till rykten

Metin Ataseven har inte betalat avgiften för någon av Moderaternas 180 nya medlemmar.
Det säger partikollegan Rolf Eriksson.

Av 613 personer som var röstberättigade i Moderaternas provval värvades 180 förra året, de flesta från olika invandrargrupper.

Det är procentuellt många men det är en otrogen grupp, enligt ordföranden i Moderata Södertäljeföreningen Lars Kock.

– De är med under valåren men faller ifrån däremellan, förklarar han.

I kölvattnet av stormen kring medlemsvärvning till Moderaterna har det spekulerats i att även Metin Ataseven skulle ha betalat nya medlemmars avgift.

På frågan hur medlemsavgifterna har betalats svarar Lars Kock att kontant betalning är det vanligaste när partiet värvar.

– Det är vare sig konstigt eller något nytt. De flesta av de nya medlemmarna kommer från andra länder och kulturer där det naturliga är att använda kontanter. Jag kan nog säga att gott och väl 150 av de 180 personerna betalade sin 100-lapp för medlemskapet kontant.

Partikollegan Rolf Eriksson bekräftar det.

– Jag har själv tagit emot medlemsavgifter som lämnats på kansliet av ett antal personer vid flera olika tillfällen. Dock aldrig av Metin Ataseven, tillägger Rolf Eriksson med anledning av de rykten som cirkulerat om att Ataseven själv, ur egen ficka, skulle ha betalat medlemsavgiften åt personer och samtidigt pläderat för att de ska rösta på honom.