Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsultjobb innebär modern trygghet för industrianställda

If Metall slöt nyligen ett nytt avtal med Scania som innebär att i stället för att hyra in personal från bemanningsföretag ger man cirka 1 500 medarbetare en visstidsanställning i sexmånadersperioder i upp till 24 månader.

Alla företag bestämmer själva över sitt val av kompetenslösningar, men eftersom frågan väckt ett bredare intresse finns det anledning att fördjupa insikterna om vad valet mellan inhyrda och egna anställda medarbetare innebär för industrin.

De som arbetar i bemanningsbranschen i Sverige omfattas till 97 procent av kollektivavtal. På arbetsmarknaden som helhet är siffran 88 procent.

Det påstås ibland i debatten att bemanningsanställda inte har riktiga eller trygga anställningar. Men de som arbetar i bemanningsbranschen i Sverige omfattas till 97 procent av kollektivavtal. På arbetsmarknaden som helhet är siffran 88 procent.

Det betyder att anställda i bemanningsföretag har riktiga jobb, trygga anställningar som omfattas av kollektivavtal med försäkringar och avtal. De har rätt till semester, semestertillägg, tjänstepension och sjuklön. De har också rätt att vara tjänstlediga för till exempel studier och för föräldraledighet. Om kontraktet med kund sägs upp går medarbetarna vidare till andra kunder eller så får man garantiersättning mellan uppdrag.

Kollektivavtalen begränsar möjligheterna till visstidsanställning för bemanningsföretag och efter sex månader är tillsvidareanställning regeln – och medarbetarna blir fast anställda.

En tillsvidareanställning ger många fördelar medan en visstidsanställning kan innebära problem med att ta lån för bostadsköp eller att teckna olika typer av abonnemang. 

För många unga är bemanningsföretag den första arbetsgivaren och den första raden på cv:t. Och varje år sätter branschen drygt 50 000 utrikes födda i arbete. Viktigt är också att vid snabb expansion är det oftast bara bemanningsföretag som klarar av att snabbt anställa, utbilda och på arbetsplatsen introducera tillräckligt många medarbetare. Många av dem kommer direkt från studier, arbetslöshet eller har invandrat.

Framtidens arbetsmarknad innebär att vi alla kommer att byta jobb oftare, och att företags behov av arbetskraft kan variera mycket. Då bidrar Bemanningsföretag som en del av den svenska modellen till en fungerande arbetsmarknad som ser till att rätt person hamnar på rätt jobb, med både trygghet och flexibilitet.

Eva Domanders

ordförande Bemanningsföretagen, vd Rent a doctor and nurse

Jan Bengtsson

vice ordförande Bemanningsföretagen, vd för Uniflex

Martina Elfgren Lilja

tillförordnad förbundsdirektör

Susanne Bagger

styrelseledamot, vd Amendo bemannings & rekrytering AB

Klas Bonde

styrelseledamot, vd Centric professionals AB

Åsa Edman Källströmer

styrelseledamot, vd TNG

Lars Forseth

styrelseledamot, Regional managing director Nordic region Manpower

Jacob Lundberg

styrelseledamot, vd Adecco group

Gabriella Pifrader

styrelseledamot, kvalitetschef AlphaCE

Magnus Wingmark

styrelseledamot, vd Academic work Sverige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel