Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsten är mitt liv – ge mig inspiration

Annons

Jag är en flicka i 14-årsåldern och bor i Saltskog centrum. På min fritid gillar jag att vara med mina vänner. Jag älskar också konst och har det som favoritämne i skolan. Konst är en sak som betyder väldigt mycket för mig.

Anmäl text- och faktafel

Varje gång jag får tiden till att måla eller rita så gör jag det. När jag gör konst blir jag väldigt avslappnad och mår bra psykiskt. Som till exempel när jag har kommit hem från en dålig dag i skolan så brukar jag rita för att bli på bättre humör.

När jag målar använder jag helst färgpennor. För att det är väldigt lätt att måla in små detaljer på ens teckning. Men om man till exempel använder målarfärg kan det vara mycket svårare att måla de små detaljer som jag gillar på en målning.

Anledningen till att jag började med konst är att jag har en väldigt berömd konstnär som idol – han heter Leonardo da Vinci.

När man använder färgpennor kan man också få väldigt många färgkombinationer och det ser väldigt äkta ut.

Anledningen till att jag började med konst är att jag har en väldigt berömd konstnär som idol – han heter Leonardo da Vinci. Han var en väldigt talangfull målare som tyvärr dog genom en stroke år 1519.

Leonardo da Vinci var konstnären som målade mitt favoritkonstverk, Mona Lisa. Han hade också väldigt fina detaljer i sina målningar, som gjorde att jag ville börja måla.

I framtiden skulle jag helst vilja jobba med något som innehåller konst. För att jag älskar verkligen att måla och vara kreativ. Man kanske blir lika bra som Leonardo da Vinci i framtiden, man vet aldrig.

Så om du som läser det här har ett bra tips på ett gymnasium eller ett jobb som innehåller konst och är roligt hör av dig. Eller en plats, en konstnärsförening, där jag kan få idéer till nya konstverk som jag kan göra, skulle jag bli jätteglad om du hör av dig.

Simat Bader

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare