Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kompromiss om utvärdering av p-taxor

När kommunstyrelsen, KS, ånyo hade den återremitterade frågan om nya p-taxor på bordet – blev det som majoriteten ville: inga förändringar från det ursprungliga förslaget och ett nederlag för alliansen, SD och de som samlat in namnunderskrifter.

Alliansen, samt SD, reserverade sig mot beslutet, men av allt att döma kommer de nya taxorna att röstas igenom på fullmäktige i morgon.

Efter en diskussion om eller hur de nya parkeringstaxorna skulle utvärderas enades politikerna i kommunstyrelsen om att en rapport om hur de nya p-taxorna slagit ut ska läggas fram om tio månader till KS.

– Det var rart. Vi ville ha en sådan rapport färdig om 18 månader, oppositionen om sex månader. Resultatet blev om tio månader, då vi ändå utvärderar saker (läs 2017 års budget), kommenterade Boel Godner, kommunstyrlesens ordförande (S).