Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunens tvekan stör inte köparen

Kommunen vacklar om markförsälningen  mellan E4 och järnvägen väster om Pershagen, men den tilltänkta köparen tar tvekan med ro. 

Annons

LT har tidigare berättat om kommunens planer på att sälja en markkil mellan E4 och järnvägen väster om Pershagen, söder om Södertälje Syd till bolaget Kilenkrysset. 

Men på senaste kommunfullmäktige blev det en rätt het debatt om kommunen skulle sälja mark eller inte.

SD menade att informationen till berörda (boende och arrendatorer på den södra delen) inte skötts, Centerpartiet var också oroligt över att man genom en försäljning frångår målet att bevara bra åkermark, samt att kommunen till sist skulle behöva bygga vägar.

Så försäljningen återremitterades till stadsbyggnadsnämnden.

– Det finns många aspekter att granska. Exploatören vill säkert använda den fina delen först, men då krävs en väg genom träsket, och för att knyta an till vägnätet blir det en bit på kommunens mark. Vem betalar den i så fall, frågar sig Tage Gripenstam (C).

Kärret i norr kommer att bli en utmaning att göra om till industrimark, att få bort vattnet blir en fråga i sig.

Men Leif Lundborg, bolagslantmätare på Kilenkrysset tar det hela med ro:

– Vi har diskuterat det här markköpet i flera år och vi har åtskilliga år med planarbete framför oss. Men visst tänker vi oss att området knyts ihop i norr, där det redan finns en trafikplats.