Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill ta över p-övervakning

Kommunen vill återta all parkeringsövervakning på de kommunala bolagens parkeringar. Ett förslag i tekniska nämnden går ut på att samordna p-övervakningen under två till fyra år.

Sista augusti löper bolaget Q-Parks avtal med kommunen ut. Då måste en ny upphandling göras – eller så återgår man till hur det såg ut förr.

– Vi har all organisation, personal, utrustning. Vi sköter ju övervakningen av kommunens gator och det finns stora samordningsvinster om vi också tar över övervakningen av bolagens (Telgebostäder, Telge fastigheter, Telge Hovsjö) parkeringar, säger kommunens parkeringschef Lars Neimert.

– Men det vi hoppas på nu är att vi får ett politiskt uppdrag att försöka samordna det här. Och att sedan bolagen tycker att det är en bra lösning, fortsätter Neimert.

– Mitt uppdrag är att lösa parkeringsfrågorna och se det ur ett medborgarperspektiv. Jag är rätt säker på att det finns stora vinster för medborgarna om vi får ta över övervakningen

igen.

Lars Neimert uppskattar att det handlar om cirka 700 besöksparkeringar samt kanske 7 000 (redan uthyrda) p-platser kring bolagens bostäder och fastigheter. Q-Parks avtal i garagen ingår inte i det här förslaget.

– Nej, nej. Där handlar det om en kraftig besittningsrätt och långa avtal som gäller.