Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill ha en lösning för Sagateatern

Kommunen har bokat ett möte med Södertäljes teateramatörer (STA) och kommer att jobba för en lösning för teatersällskapet, det säger Anna Bohman ordförande i kultur− och fritidsnämnden.

Det är inte bara allmänheten som reagerat på att STA inte får vara kvar i Sagateatern, Anna Bohman har reagerat starkt mot att de anrika lokalerna skulle försvinna och om teatern som är en viktig plats för många i Södertälje skulle behöva flytta:

−Hans Qviström kontaktade oss, vi blev jätteledsna och bokade ett möte på en gång. Det är en perfekt plats för teatern, Marenområdet är en särskilt bra plats för möten och om en teater som redan finns på plats skulle försvinna, så är det tvärt emot det vi jobbar för.

Anna Bohman hoppas att de kan hjälpa till med en lösning.

−Jag förstår att det främst är en fråga mellan bostadsrättsföreningen Väduren och STA, men kan vi hjälpa till på något sätt så vill vi göra det. Sagateatern är viktig för flera generationer och hela stan, säger hon.