Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen: Vi är alltid på tå

Kommunens väktare fokuserar på Hovsjö efter torsdagens oroligheter. - Vi är alltid förberedda på att något kan hända, säger Göran Lundberg, tjänsteman i beredskap.

Södertälje kommun har fyra fordon med områdesväktare som jobbar 365 dagar om året. Under torsdagen prioriterades deras resurser till Hovsjö.

– De uppgifter jag har fått är att situationen var under kontroll. Det fanns en oro att det skulle eskalera, men så blev det inte, säger Göran Lundberg, tjänsteman i beredskap på Södertälje kommun. Det innebär att Lundberg är kommunens kontaktperson för räddningstjänst, polis och socialtjänst under påskhelgen.

Han förklarar att kommunens områdesväktare är med på polisens så kallade utsättning varje kväll, då man planerar kvällens insatser.

- Vi är alltid på tå och förberedda på att något kan hända. Vi känner oss lugna och vår plan just nu är att vara ännu mer i Hovsjö ikväll (läs: fredag kväll).

Under påskhelgen är det Scania cup i basket vilket innebär att fler ungdomar än vanligt rör sig i Södertälje. Men det är också fler vuxna än vanligt, påpekar Lundberg.

- Det är väldigt mycket fler vuxna ute bland ungdomarna så den här helgen är tryggare än andra helger skulle jag säga. SBBK gör ett jättebra jobb med att ha många vuxna som jobbar och finns närvarande och även se till att alla lag har vuxen närvaro.

Smällare och stenar som kastas, bilar och däck som bränns, en polisbil som slås sönder. Var torsdagen verkligen en normal helgkväll?– Det var lite mer oroligt än vanligt, ja, men det lugnade ner sig på senkvällen. En påskhelg innebär fler tillfällen till fester och att fler människor är lediga och ute. I går var det väldigt många nyfikna människor i Hovsjö och samtidigt fler fordon än vanligt med polis, räddningstjänst och väktare på plats. Det innebär också fler möjligheter att något händer med exempelvis ett fordon, förklarar Lundberg.