Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen utreder omorganisation

På senaste utbildningsnämnden togs Veronika Westergårds (KD) sista motion (inom Södertälje-politiken) upp. Och den ser ut att hamna i god jord.

Annons

Kristdemokraterna föreslog att ge förvaltningen i uppdrag att i god tid inför läsåret 2016/2017 utreda hur vuxenutbildningen och gymnasiet kunde samordnas under en och samma nämnd, i syfte att skapa en flexibel organisation för att klara framtida kompetensförsörjning.

Utbildningsnämnden har besvarat motionen med att stadsdirektören har en utredning i frågan på gång:

”Utbildningskontoret delar motionärens mening att det finns en mängd fördelar i att låta en och samma organisation hantera vuxenutbildningen och gymnasieskolorna i kommunen”.

”Kontoret ställer sig positiv till en sådan sammanslagning. En gemensam och därmed mer flexibel organisation mellan verksamheterna skulle kunna gynna såväl valfrihet som kvalitet genom maximering av ekonomiska, personella och lokalmässiga resurser.”

– Många politiker är intresserade av organisatoriska saker. Inte jag som har fokus på att genomföra saker. Men visst finns det saker som de olika kontoren skulle kunna samarbeta om. Och jag har förvissat mig om att utbildningskontoret klarar av en förändring, svarade utbildningsnämndens ordförande Elof Hansjons (S) på frågan om vad han själv tycker om de planerade förändringarna.