Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen tar strid vid Turingeån

Länsstyrelsen och Nykvarns kommun har fortfarande olika syn på strandskyddet vid Turingeån där det finns planer på 30-talet småhus.

– Vi är i valet och kvalet. Vi måste rådgöra med politiker och markägare om hur vi går vidare, säger Bengt Andersson, samhällsbyggnadschef.

Kommunen anser att hela det aktuella området mellan Vidbynäs golfbana och ån är taget i anspråk – vilket gör att strandskyddet kan upphävas.

Länsstyrelsen anser däremot att endast den norra delen är tagen i anspråk – och att det inte finns något så kallat särskilt skäl att upphäva strandskyddet i söder.

– Ett alternativ är att vi tar strid med länsstyrelsen, säger Bengt Andersson.

I så fall klubbar kommunen detaljplanen – varpå länsstyrelsen sannolikt upphäver den. Då kan kommunen ta frågan till domstol. Ett annat alternativ är att bebygga bara den norra delen. Då måste skisserna antagligen ritas om.