Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen svarar på friskolors protest

Elof Hansjons (S) bekräftar att sänkningen berodde på en felräkning hos kommunen. Han utlovar också en bättre dialog med friskolorna och kommunen.

I fredags skrev LT om friskolorna som rasar över att kommunen sänker deras bidrag.

Att kommunen skulle ha en konkurrensfördel i och med att deras egna skolor har lägre hyror är något kommunalrådet Elof Hansjons (S) inte riktigt håller med om.

– Det är fullt möjligt att anse det. Samtidigt som kommunen vissa år nyinviger en ny stor skola som gör att kommunen får en ganska dramatisk ökad kostnad. Pengar som också går till de fristående skolorna utifrån kommunens kostnader.

Felräkningar i budgetar är något som tyvärr händer ibland menar Elof Hansjons och säger att kommunen var noga med att gå ut med information om att det hade skett.

– Vi skickade ut brev till dem. Så det har gått ut, säger han men påpekar att förvaltningen inte kunde se vilka konsekvenser det skulle bli för nästa år.

Han tycker att det är viktigt att kommunen och friskolorna har en bra dialog med varandra och vill satsa på fler kontinuerliga möten med dem.

– Vi behöver samarbeta mer i Södertälje än vad vi har gjort. Jag har en ambition om att ha en bra och fungerande samverkan. Det viktigaste är att man i första hand ser till vad som är bäst för eleverna.

Läs även: Friskolor rasar mot sänkt bidrag