Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen stoppar TB:s byggplaner

Telge bostäders planer på att bygga på en våning på sina redan höga hus har stött på förhinder. Bygglovsavdelningen föreslår att stadsbyggnadsnämnden ska ge avslag för nästa etapp.

Arbetet med att göra om vindsvåningar till lägenheter kan nu få problem. Ansökan gäller i första hand att få bygga om ytterligare en vind på fastigheten Turkosen 13 i Fornbacken till fem nya lägenheter.

– Så som bygglovet ser ut nu kan vi inte godkänna det. Men jag räknar med kompletteringar, säger Håkan Buller (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

– Vi skickar in kompletterande handlingar, och hoppas på att kontoret och nämnden ska godkänna bygglovet. Vi jobbar efter det, säger projektledaren Margareta Lindersson på Telge bostäder.

När bygglovet för den första etappen, som snart slutförs med fyra lägenheter, godkändes förra året var det trots att hiss till den översta våningen inte gick att bygga. Nämnden tyckte då att tillgängligheten var okej och att ritningarna som visar att det går att sätta upp trapphissar vid behov var tillräckliga.

Nu är det samma visa.

En stor anledning till att bygga om våning nio (vinden, som egentligen är våning sju) till lägenheter var för att bekosta stora delar av det stora renoveringsarbete som samtidigt görs i resten av husen på Fornhöjden. Men kalkylen har hela tiden byggt på att man kringgår Boverkets krav på hiss (ända upp).

Kontorets förslag till beslut är att nämnden ska avslå, samt att man dessutom ska betala en avgift på 25 632 kronor.