Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen söker oljesabotör som kostat miljoner

2,5 miljoner kronor i sanering har kommunen tvingats betala när stora mängder olja dykt upp i deras reningsverk vid flera tillfällen på mindre än ett år.– Vi misstänker sabotage, säger Marcus Birgersson, planeringsdirektör på Telge nät till LT.

Annons

I dag meddelar Telge nät att de fått sitt reningsverk i Hölö förstört av stora mängder olja, vid fyra tillfällen de senaste tio månaderna. Nu misstänker kommunen sabotage och händelserna är polisanmälda.

Än så länge har man tvingats sanera för 2,5 miljoner kronor. Dessutom riskerar olja läcka ut och skada naturen. Reningsverket är byggt för att hantera en viss mängd föroreningar och sedan återföra vattnet till naturen igen, via en närliggande å.

Telge nät uppmanar nu boende i Hölö att vara vaksamma och tipsa polisen på 114 14 och Telge Nät på 08 550 233 00 om de ser något misstänkt.