Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen mörkar om fuskbygglov

Vilka är byggloven, och hur fusket gått till? Kommunen hänvisar till sekretess för pågående polisärende och lämnar inte ut de handlingar som inneburit avsked och polisanmälan på bygglovsenheten.

En person blev av mitt sitt jobb som bygglovshandläggare sedan det uppdagats fusk i handläggandet. Personen polisanmäldes också. Det har LT berättat. Men när LT vill gå vidare och försöka förstå vad som skett, hur och varför det gick att genomföra blir det stopp.

– Tyvärr, men handläggarens ärenden kommer att utredas av polisen och därför kan vi inte lämna ut några handlingar just nu, svarar bygglovsenhetens nya chef Kajsa De Vall, och hänvisar till sekretess.

Hur kunde det här ske, finns det ingen kontrollapparat?

– Jag är helt ny och kan inte svara på det. Men det kommer att genomföras en omfattande genomgång av alla ärenden som vi misstänker har gjorts felaktigt. Vi ser jätteallvarligt på det som skett, och visst ska vi se över våra rutiner.

Går de felaktigt tagna byggloven att riva upp? Behöver folk vara nervösa?

– Vi får titta på det i samråd med andra myndigheter. Det lät behöva tas nya beslut i vissa fall.

Hur återupprättar ni enhetens anseende?

– Det kommer inte att hända igen. Det kan jag lova.