Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen kritiseras för sölighet – ställer ändå in möte

Måndagens kommunfullmäktige är inställd. Samtidigt som det klagas över att motioner inte behandlas snabbt nog.

När fullmäktiges presidium anser att det inte finns tillräckligt med beslutsärenden finns det möjlighet att ställa in. Så hände en gång i höstas, och nu också på måndag.

– Det fanns inga brådskande ärenden, och då är det rätt att ställa in, tycker Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande (S).

Men samtidigt klagas det på att ni inte behandlar ärenden tillräckligt snabbt, hur går det ihop?

– Det har inte med varandra att göra. Det är arbetet på kanslierna som måste bli effektivare, och vi har påbörjat det arbetet. Det rensas upp på löpande band just nu.

Den som är ansvarig för motioner på kommunalrådskansliet är Emilia Correia Pettersson (MP), vice ordförande i kommunfullmäktige:

– Vi håller på med ett större arbete just nu där vi skriver av motioner som inte är aktuella. Vi kollar med gruppledarna om det är okej, och i de fall där det är nya gruppledare om man fortfarande står för motionen.

Samtidigt har en motion från Metin Ataseven (M), om att snabba på arbetet med motionerar och interpellationer, kommit in. Den är inte avskriven, väl?

– Nej, självklart inte.

Nästa fullmäktige är planerad till 29 februari.