Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen köpte märkesplagg för tusentals kronor

Kommunens tjänstemän har köpt märkeskläder för tusentals kronor 2015 rapporterar SVT.

Säkerhetsavdelningen på Södertälje kommun, bestående av sex personer, ska ha köpt 13 märkesskjortor, kavajer och kostymbyxor för 30 000 kronor till sin personal i en butik i Södertälje hösten 2015. Därtill har kommunen betalt 3 000 kronor för skräddarservice. Den dyraste skjortan kostade 1 600 kronor skriver SVT.

Enligt kommunens säkerhetschef Per Tegel var inköpen nödvändiga eftersom kläderna, enligt honom, behövs för representation.

– Det kan till exempel handla om att vi har besök av stadsråd, ambassadörer eller utländska besökare som kommer hit till stadshuset och då har vi naturligtvis en roll att fylla rent arbetsmässigt och i de sammanhangen så krävs det också tillämpade arbetskläder, säger Per Tegel till SVT.

Några riktlinjer för vilken typ av kläder som anställda får köpa in finns inte säger kommunens personaldirektör Johan Lefverström. Han vill inte kommentera om säkerhetsavdelningen gjort fel men säger till SVT att man kommer inleda en diskussion om kommunens klädinköp.