Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen hade rätt att sälja Träsket

Södertälje kommun frias från misstankarna om att ha fuskat med upphandlingen i en affär med fastighetsförvaltaren Kilenkrysset.

Säljaren Södertälje kommun och köparen Kilenkrysset kan andas ut. Konkurrensverket skriver av ärendet om misstanken att köparen fått i uppdrag att uppföra ”kommunaltekniska anläggningar” åt kommunen (och då kringgå lagen om offentlig upphandling, LOU). Konkurrensverket menar att det inte finns något tilläggsavtal att ta ställning till. Ännu.

Bakgrund: Minns ni debatten om huruvida kommunens skulle sälja marken mellan järnvägen och motorvägen vid Södertälje Syd/Bränninge från i våras? Den affär som efter minoritetsåterremiss och en hel del protester ändå blev av.

– Vi vill veta om det upprättats ett särskilt avtal för detta arbete, och sedan utreda om den delen borde ha upphandlats, sa Axel Asp på enheten för upphandlingstillsyn då Konkurrensverket tog upp saken.

Markaffären, med både fin jordbruksmark, samt usel träskmark, gick på sex miljoner kronor, inklusive byggåtaganden.

Läs även: Snabb plan för omstritt område