Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen backar om marina

Det massiva motståndet har fått kommunen att tänka om, nu ska tjänstemännen leta alternativa platser till marinan vid Bränningestrand.

Annons

Planerna på en marina vid Bränningeviken väckte protester bland kringboende och naturvänner när de blev kända i våras. Men nu ser det alltså ut som att den planerade marinan kommer hamna någon annanstans.

Bakgrunden till förslaget är att kommunen vill kunna bygga bostäder mellan Södertälje syd och Uthamnen, där Albinhallen i dag ligger. Hallen måste då flytta och Bränningeviken var den plats som föreslogs.

Men ärendet är kontroversiellt, en förening för att stoppa planerna bildades och i när kommunen bad om synpunkter var många, däribland kommunens eget miljökontor, negativa.

När ärendet var uppe i stadsbyggnadsnämnden i oktober valde politikerna till sist att ge tjänstemännen i uppdrag att hitta en annan plats.

– Jag tror att vi kommer hitta ett bättre läge. Det är inte en så lätt nöt att knäcka, men jag är optimist, säger nämndens ordförande Staffan Norberg (V) som tog initiativ till beslutet.

Niclas Holm, initiativtagare till föreningen Rädda Bränningeviken, är försiktigt positiv till beskedet.

– Det glädjer mig, mycket, men jag vill se ett beslut om en annan plats, eller ett så kallat nollalternativ innan det känns säkert, säger han.

Annons