Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunal Södertälje vill inte kommentera avgången

Presskonferensen där Annelie Nordström meddelande att hon avgår som ordförande för Kommunal i maj följdes av flera medlemmar i Södertälje. Men ingen i sektionsstyrelsen vill uttala sig.

Efter alla turer om fackförbundet Kommunals spritfester, lyxkrog, resor och eventuella mutor som medlemmarna har fått betala hölls presskonferensen där ordförande Annelie Nordström bad om ursäkt:

– Förlåt från djupet av mitt hjärta. Men det hjälper inte att bara be om ursäkt. Det som har blivit fel måste åtgärdas.

Förtutom sin egen avgång vid nästa kongress presenterade hon också en åtgärdsplan.

– Kommunal måste förändras från grunden.

När LT ringer runt till styrelsemedlemmarna i Södertälje sektionsstyrelse för fackförbundet är det ingen som vill säga vad de tycker om det som hänt.

– Vi måste hänvisa till vår avdelning, till Kommunal Stockholms län, det är ju så, säger Kicki Höglund, ersättare i sektionsstyrelsen.

Andra förklarar att de sitter i möte eller måste få ta in allting innan de lämnar någon kommentar. Tidigare klubbordförande för Kommunal i Nykvarn, Barbro Eriksson (S), nu andre vice ordförande i kommunfullmäktiges presidium, förstår att de nu aktiva är pressade.

– Det är de förtroendevalda i sektioner i landet och länet som får ett sjuhärans jobb för att behålla medlemmarna. Det är inte det lättaste när det blir en aggression mot Kommunals ledning. Hoppas det hjälper att Annelie har sagt att hon ska avgå.

Samtidigt förstår hon medlemmarnas ilska.

– Man har haft ett sådant stort förtroende och sedan så händer allt detta.

– Det drabbar medlemmarna och det är inte de som ska avgå. De tycker att de har betalat de som sitter i styrelsen, deras fester. Pengarna har gått till fel ställen, säger Barbro Eriksson.

Tidigare vice ordförande för Kommunal i Södertälje, Bengt-Arne Åhrberg, tycker också det är bra att Annelie Nordström har annonserat sin avgång.

– Hade jag jobbat nu och varit aktiv som jag var tidigare hade jag inte kunnat ställa mig bakom det här, utan krävt inte bara hennes avgång utan hela styrelsens. De är alla ansvariga. Det är de som har hittat på alltihop.

Han tycker att de borde avgå med omedelbar verkan.

– De skyller på att de vill vara med i avtalsrörelsen, men de kommer inte få något bra resultat där, ingen har förtroende för dem. Och allt har ju läckt från näringslivet. Det har kommit många synpunkter mot Kommunal under många år, säger Bengt-Arne Åhrberg.

Läs även: Tar avstånd från porrinslagen

Kommunal i Södertälje tysta om porrskandalen