Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Komikerduo tar skammen till Tälje

Komikerna Magnus Betnér och Soran Ismail besöker Södertälje med sin föreställning ”En skam för Sverige 2” – uppföljaren till duons kritikerrosade samhällssatiriska show.

2013 gav sig komikerna Betnér och Ismail ut på sin turné med showen ”En skam för Sverige”. Turnén, som innehöll en hel del samhällssatir, utsågs till ”Årets föreställning” på Svenska standup-galan. Till hösten kommer uppföljaren: ”En skam för Sverige 2” och Södertälje är en av orterna som duon gör nedslag i. Den 25 november gästar de Estrad.

– Förra gången besökte vi aldrig Södertälje, så det ska bli kul att göra det nu, säger en hemlighetsfull Magnus Betnér, när LT når honom på telefon. Betnér avslöjar inte det minsta lilla om den kommande showen.

Har Södertälje något att skämmas för?

– Jag vet inte om Södertälje behöver skämmas, den förra showen handlade en hel del om politisk satir, men i den här showen så blir det inte lika mycket av det även om det finns med.

Men har Sverige något att skämmas för?

– Man ska snarare se den här uppföljningen som en helt ny show, inte enbart politisk satir. Vi blandar högt och lågt, som vi båda gillar att göra. Det kan bli lite spretigt ibland, som vår förra show som avhandlade allt från hur invandrare pratar till Kalle Anka på julafton.

Är showen redan klar eller anpassar ni den till vad som kommer hända innan premiären i höst?

– Vi har en stomme som är klar och har gjort fyra provföreställningar. Men den kan komma att ändras också till premiären.

Inrikespolitiskt har det ju varit en väldigt turbulent tid sen er förra turné, har det varit tacksamt för er att ösa ur?

– Ja, det har det ju. Ju mer grejer som händer, ju lättare blir det för oss. Men oftast är saker som händer aktuella bara några veckor.

Du och Soran Ismail har två helt olika uttryckssätt, du mer rapp och han mer lugn, hur kom det sig att ni hittade varandra?

– Vi har mycket gemensamt, även om vi har olika stil rent tekniskt så pratar vi om liknande grejer. Och vi tycker båda att det är kul att dela scen med någon man gillar och har kul ihop med.

Du är dessutom väldigt aktiv på Youtube, tar Youtube över mer och mer för många ståuppare och blir en allt viktigare inkomstkälla?

– Youtube är mer ett komplement, och ett ganska bra och billigt sätt för många ståuppare som inte är så kända att nå ut till en stor publik. Jag gör det mer för att jag tycker att det är roligt och för att ge fansen något. Sen om det skulle gå plus ekonomiskt vore det roligt, men än så länge gör det inte det.

Slutligen, vill du tillägga något?

– Det kommer att bli en väldigt rolig show, och om man gillar stand upp så ska man se den.