Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kolla in jättebordet som ska lyfta Fornhöjden

Planerna för att utveckla Fornhöjden rullar vidare. Nu har elever från Konstfack tagit fram förslag till nya utemiljöer.

LT har flera gånger skrivit om arbetet för att förbättra Fornhöjden. Två projekt ska se till att lägenheterna rustas och att all viktig service finns i området samt att utemiljöerna får ett lyft, bland annat med ekologisk odling och djurhållning.

Tanken är att involvera de boende och därigenom lösa problem som arbetslöshet och socialt utanförskap.

En av flera samarbetspartner är Konstfack. I höstas bodde 24 studenter inom industridesign och arkitektur i Fornhöjden i omgångar under totalt två veckor för att undersöka vad området vill ha och behöver.

Studenten Leo Eklund lärde känna ett gäng killar som han spånat idéer med.

– Vi ordnade workshops och ur dem växte förslag på en aktivitetspark för alla åldrar och intressen fram, att kunna kombinera olika utemöbler så att alla ska ha platser de kan använda.

Hans förslag är ett stort bord där man kan sitta på underredet och ha bordsskivan som tak och de svarvade benen går att klättra på.

– Det är något alla känner igen oavsett bakgrund och ändå något nytt som man kan utforska. Jag vill att det ska se ut och kännas som trä även om det kanske byggs

i metall, säger Leo Eklund.