Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivrånades dagen innan semestern

De knivbeväpnade rånarna fyllde en byggsäck med stöldgods och lämnade de två i personalen i chock.– De mår inte bra, säger butikschefen efter rånet på Storgatan.

Telebutiken var öppen som vanligt på måndagen. Några väktare hängde i närheten, men få saker vittnade om söndagens knivrån.

Ingen blev fysiskt skadad, men de två i personalen som jobbade har nu fått ledigt på obestämd tid.

– För en var det sista dagen innan semestern. De mår inte bra. Det är klart man inte gör det om man har fått en kniv riktad mot sig, säger butikschefen.

Rånet genomfördes av två knivbeväpnade män i byggkläder och skidmasker, enligt polisen. De ska ha burit stöldgodset i en byggsäck, en sådan som brukar användas för att forsla bort rivmaterial.

Det är oklart vad rånarna kom över. En inventering har gjorts men resultatet har butikschefen inte fått svar om.

Rånet inträffade mitt på dagen. Rånarna vandrade in genom entrén mot Storgatan och flydde i en mörk Volvo i riktning mot Nygatan, enligt uppgift till Aftonbladet efter att de först backat in i ett träd två gånger. Rånbilen hittades nära brottsplatsen och togs i beslag för teknisk undersökning. LT har under måndagen sökt polisens utredare.