Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivmördare vill frikännas av Högsta domstolen

Den 35-årige mannen dömdes av tingsrätten till 18 års fängelse för mord, men fick straffet kortat med två år i hovrätten. Nu överklagar han till Högsta domstolen och hoppas att frikännas helt.

Det var på Valborgsmässoafton mellan den 30 april och 1 maj förra året som den drogpåverkade 35-årige mannen högg ihäl sin gäst hemma på Östergatan i Grusåsen med 49 knivhugg.

Det 33-åriga offret ska ha släpat sig genom vardagsrummet fram mot balkongdörren där han förlorade medvetandet och dog av blodförlusten.

Tingsrätten dömde 35-åringen till 18 års fängelse för mord, men hovrätten mildrade straffet till 16 års fängelse. En nämndeman var skiljaktig och ville se ett tolvårigt fängelsestraff eftersom mannen har bristande impulskontroll.

Nu överklagar 35-åringen till Högsta domstolen via sin försvarare Thomas Bodström och yrkar på att Högsta domstolen ändrar domen genom att fria honom helt. I andra hand yrkar mannen på att HD ändrar påföljden till ett kortare straff.

35-åringen hävdar att han enbart handlade i nödvärn och att 33-åringen ska ha attackerat honom med en sax. Det anser dock inte domstolen vara trovärdigt eftersom inga märken av någon sax har kunnat dokumenteras på honom.

Läs även: Åtalas för knivmordet vid valborg