Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivmannen på Limerick häktades

Försök till mord på en kroggäst. Det misstänktes 24-åringen initialt för som efter ett utfall med kniv sköts i benet av polis. Under tisdagen häktades mannen, men då misstänkt för försök till grov misshandel.

 Under tisdagen häktades den 24-årige man som i fredags greps efter ett knivbråk på krogen Limerick i centrala Södertälje. Han sköts i benet av polis efter att ha attackerat dem med kniv. Mannen misstänktes initialt för försök till mord, något som under tisdagens häktningsförhandling ändrades till försök till grov misshandel.

– Han var anhållen för försök till mord. Den bedömningen hade gjorts på ett tidigt stadium av jouråklagarna. Men allteftersom utredningen bedrevs och förhör hölls gjorde det att man inte borde rubricera det som försök till mord utan försök till grov misshandel. Men det kan komma att förändras framöver, det är inte omöjligt, säger Anders Hirsch, vice chefsåklagare.

Mannens försvarsadvokat, George Yanko, var nöjd med omrubriceringen av brottet.

– Det är ett korrekt beslut av åklagaren tycker vi, säger George Yanko, som dock hade yrkat på att mannen skulle släppas på fri fot.

Mannen, som bor i Södertälje, har suttit frihetsberövad sedan i fredags häktades eftersom åklagaren befarar att han kan försvåra utredningen och det finns risk att han fortsätter utföra brottsliga handlingar.

–Det är flera personer som inte är hörda som ska höras och andra som ska höras om.

När beräknar du att åtal kan väckas?

– Det är för tidigt att säga. Jag kommer begära två veckors åtalstid, men det är upp till domstolen. Det är inte helt realistiskt att det kommer vara klart då så det kan sen förlängas, det återstår en hel del utredningsåtgärder. Vi har flera vittnen som ska höras.

Ytterligare en man greps i samband med bråket på Limerick i fredags. Han släpptes snart men är fortsatt misstänkt för brott.

Läs även: Krogägaren: "Mannen drog upp en stor kniv"

Skottskadad förd till arresten