Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivattack i Paris utreds som terrorbrott – gärningsmannen sköts till döds

En knivbeväpnad man dödade minst en person och skadade flera i centrala Paris på lördagskvällen. Terrororganisationen IS har tagit på sig dådet.

Under natten rapporterade flera internationella medier att en person avlidit och fyra skadats, varav två allvarligt, i dådet som skedde i närheten av operahuset i de centrala delarna av Frankrikes huvudstad. Mannen ska ha attackerat till synes oprovocerat och personer som befann sig i området sprang för sina liv och tog skydd på närliggande restauranger och kaféer, skriver DN.

När polis anlände sköts gärningsmannen till döds. Terrorgruppen IS har tagit på sig dådet och händelsen utreds som terrorbrott, uppger åklagaren François Molins:

– I nuläget utreder vi detta som ett terrorbrott, på grundval av själva tillvägagångssättet och att gärningsmannen enligt flera vittnen ska ha skrikit ”Allahu akbar” (”Gud är stor”) när han angrep förbipasserande, skriver DN.

Det har inte bekräftats att mannen haft kontakt med IS eller agerat i deras namn.