Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knarkfabrik i villaområdet

Två personer greps misstänkta för grovt narkotikabrott i knarkrazzian i Hagaberg. Enligt uppgift till LT var det tips som ledde polisen in på spåret.

Annons

Klockan tio minuter i nio på tisdagsmorgonen slog polisen till mot villan. I huset misstänks framställning av cannabis ha pågått. Två personer, 54 år gamla, greps misstänkta för grovt narkotikabrott.

– Så är rubriceringen i nuläget i alla fall. Men de är bara delgivna misstanke ännu, säger Mattias Karlsson, gruppchef för grova brott i polisområde Syd – än så länge stationerad i Södertälje men i framtiden Flemingsberg.

Enligt uppgift till LT var det tips som ledde polisen in på spåret och tillslaget.

En av de gripna männen ska ha hyrt villan. Ingen av dem har i övrigt någon känd stark anknytning till Södertälje, båda männen är folkbokförda i Solna. Brottsligheten misstänks ha pågått från juni förra året till den 1 oktober i år. Brottsplatsen är villan i Hagaberg. Polisen misstänker att avsevärda mängder cannabis har framställts i huset.

– Det ligger väl nära att tro att om man framställt cannabis så har man även sålt, säger Mattias Karlsson.Polisen har beslagtagit stora mängder dokument och utesluter inte fler gripanden.

En av männen har ett bolag registrerat för bland annat discjockeyverksamhet. Den andra sitter som ledamot i en kulturförening som bedriver näringsverksamhet.

– Båda var helt okända för oss. De förekommer inte i registret sen tidigare, säger Mattias Karlsson.

Läs även: Flera gripanden i knarktillslag