Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klubben om utfrysningen av 17-åringen

Telge SIBK beklagar det inträffade och ber nu om ursäkt för behandlingen av Kevin i helgen. – Det hela har fått ta en vändning som är jävligt tråkig. Vi kan bara beklaga det, säger ordföranden Tor Bratland.

LT träffade i går två representanter från Telge SIBK. Roland Fränzel, i sportkommittén som var med under DM-helgen i Nyköping, och Tor Bratland, ordförande. De menar att historien börjar med att de tycker att Mattias och Kevin Haglund går föreningen bakom ryggen men att det ändå inte rättfärdigar den behandlingen som Kevin utsattes för i helgen.

– Spelaren tar kontakt själv med en annan förening, säger Roland Fränzel.

– Vilket inte är normalt och så som det brukar göras. Det är där det börjar, säger Bratland.

Roland Fränzel menar att det blir en osämja som sedan eskalerade i helgen när fler ledare fick information.

– Det är så reaktionen blir i en sådan här situation. Man kan aldrig sitta och försvara...  Det här är jättetråkigt för Kevin, det är hemskt. Jag ber om ursäkt om jag sagt något konstigt. Det har han fått höra personligen av mig i dag, säger Fränzel.

Bratland var i kontakt med Kevin och hans mamma i går.

– Vi har haft en snack med Kevin och hans mamma i dag och vi stöder inte det sätt som det gick till på i Nyköping. Det var en serie olyckliga omständigheter där han kom till Nyköping utan att vara ämnad för att spela. Han hade fått besked om att stå över några matcher för att vila sig, sedan kanske eventuellt spela en tredje och sista match. Det blev olyckliga omständigheter och dom saker som har sagts, det beklagar vi och

det står inte klubben bakom och det har tränaren sagt själv, det var kanske lite olyckliga ordval i stundens hetta.

Bratland säger nu att de tänker tillmötes Kevin och hans familj och bryta kontraktet i ”någon form”.

– Det är deras önskemål och vi är inte betjänta av att ha en spelare som inte vill vara hos oss. Vi önskar Kevin allt gott här i världen. Vi vill att han ska utvecklas som spelare, verkligen. Vi har inte ambitionen att stoppa hans utveckling. Vi kommer att se till att ha kan spela innebandy i den omfattning han vill. På något sätt bryter vi hans kontrakt men det är också så att vi har andra avtal med andra föreningar som gör att det inte riktigt är så enkelt som att bara göra så.

Mattias Haglund, pappa till Kevin, vill inte ha något med Telge SIBK att göra.

– Jag har sagt till dom att de ska bryta hans kontrakt direkt och låta honom gå vart han vill så slipper ni oss, säger han.

Läs även: 17-årige Kevin frystes ut - av sin sportklubb