Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klubbdirektören lämnar SSK efter tre år

Maria Andark slutar som klubbdirektör i SSK med omedelbar verkan. Dessutom ska Per Nygårds arbete som sportchef utvärderas. (Uppdaterad 22.22)

Hennes kontrakt går ut i september. Men redan nu väljer Maria Andark att kliva åt sidan som klubbdirektör för SSK. Det meddelar hon och SSK i ett pressmeddelande.

Hon avgår med omedelbar verkan och ersätts tills vidare av styrelseledamoten Peter Öster.

– Jag har egentligen funderat på det här under hela vintern. Jag är en person med stort engagemang och som vill kunna känna att jag har 100 procent att ge. Och nu har jag efter mycket funderande kommit fram till att det inte känns helt rätt att fortsätta och att det är dags för nya ¬utmaningar, även om det är surt att sluta efter en sportsligt dålig säsong som denna, säger Maria Andark till LT.

Andark tog över som klubbdirektör i augusti 2011 efter Stefan Jonsson och har alltså styrt klubben under styrelsen i nästan tre år.

– Vi har under den här tiden arbetat med ett antal stora och viktiga framtidsfrågor. Vi har genomfört många viktiga förändringar som krävs för att bli en mer professionell organisation och bland annat att finna nya intäktskällor, säger Andark.

– Jag är en otålig person och hade önskat att vi skulle kommit längre i förändringsarbetet. Även om jag var medveten om att det operativa arbetet tar mycket tid i en liten organisation, så lämnar jag inte nöjd. Att vi inte lyckats ta de steg vi planerat för sportsligt är, så klart, ett misslyckande för oss, fortsätter Andark.

Ligger det någon schism bakom ditt beslut?– Nej. Sedan är det klart att vi haft det tufft på många sätt och att jag kanske fått klä skott för saker jag inte haft huvudansvaret för, säger Andark, som ofta fått kritik för det sportsliga misslyckandet.

Maria Andark kom till SSK från framför allt finanssektorn och haft olika roller inom kommunikation och ekonomi. Maria Andark kommer att jobba kvar inom SSK ”någon vecka till” innan nya uppdrag väntar.

Hon anser sig lämna en förening som i dag har bättre kontroll på ekonomin än när hon tillträdde och som även utvecklat sponsorbiten.

Enligt SSK:s ordförande Jan Bergman börjar nu klubben sin jakt på en ny klubbdirektör. Men tills vidare tar styrelseledamoten Peter Öster över som tillförordnad klubbdirektör och högsta prioritet är i stället huvudtränarfrågan.

Dessutom öppnar Jan Bergman för en förändring på sportchefsposten. Per Nygårds har varit sportchef sedan maj 2010 och på den tiden har SSK åkt ur elitserien och sedan misslyckats med att nå SHL.

– ”Nygge” (Per Nygårds) har ett år kvar på kontraktet och vi kommer att ¬utvärdera. Det finns en gedigen fundering inom styrelsen till varför vi inte har lyckats på många år och vi ¬måste granska oss själva, säger Jan Bergman till LT.