Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klubbchefen om utvisning av spelaren: "Det är hjärtlöst"

Gripandet av SFK-mittfältaren Andrew Nagbes kom som en chock för klubben.– Han dök inte upp på träningen och svarade inte när jag ringde, säger Metin Rhawi som tycker att utvisningen är hjärtlös.

Södertälje FK:s nyförvärv Andrew Nagbe greps av polis i samband med Stockholm Pride. Nu ska han utvisas och riskerar fängelsestraff i sitt hemland Liberia på grund av sin sexuella läggning skriver Dagens nyheter. För klubben kom utlämningen som en överraskning.

– Han dök inte upp på träningen och svarade inte när jag ringde. Sen fick jag tag på en bekant som berättade att han blivit omhändertagen, säger Metin Rhawi, klubbchef för SFK.

Nagbe var uttagen för att spela både mot Huddinge förra lördagen och senast mot Linköping, i fall att han släppts.

– Vi är hoppfulla. När jag pratade med hans bekanta i går sa han att det finns stora chanser att han släpps. Men några detaljer har jag inte, säger Rhawi.

Klubben har erbjudit sin hjälp, men har ännu inte kunnat göra något konkret mer än att lämna över ett underskrivet brev om att 22-åringen fungerar bra och behövs i truppen.

– Jag vet inte hur mycket de lyssnar på mig. Det hade varit en annan sak om vi kunnat anställa honom professionellt, säger Rhawi.

Klubbchefen kände till en början inte till risken för utvisning, men var medveten om Nagbes bakgrund när han värvades.

– Han berättade för mig och vi sa då att ”vi stöttar dig så mycket vi kan”.

Klubben kommer nu att följa Nagbes fall. Rhawi välkomnar mittfältaren tillbaka till SFK om han släpps.

– Ska en människa som är rädd för sitt liv utvisas så kallblodigt. Det känns hjärtlöst.

Utvisningen är planerad till den 23 augusti.