Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klättrande poliser räddade barnen

Barnen blev inlåsta i lägenheten när maten stod på spisen. Nu hyllar Södertäljes polischef sina kollegor som klättrade in via grannens balkong.

När torsdagseftermiddagen började övergå i kväll fick polisen ett samtal från en desperat småbarnsmammasom bor i en lägenhet i närheten av sjukhuset.

Hon hade gått ut för att slänga soporna och när hon skulle in igen upptäckte hon att dörren slagit igen.

Kvar i lägenheten fanns hennes två barn som inte kunde ta sig ut, och på den påslagna spisen stod maten och kokade.

Polisen skickade ut en patrull för att hjälpa henne. När de två poliserna inte kunde få upp dörren hittade de en annan lösning.

De blev insläppta hos grannen och tillsammans med denne kunde de via balkongerna ta sig in till barnen.

– De bildade en kedja för att hålla fast varandra så att den som klättrade över inte skulle riskera att ramla ner, berättar Peter Nylind, polischef i Södertälje.

Ett fall kanske inte hade varit någon jättekatastrof, lägenheten var i gatuplan, men balkongen låg så till att det inte gick att klättra upp till den nedifrån.

Peter Nylind vill trots det hylla de båda polisernas insats.

– Jag är lite imponerad av dem, båda är över 60 år, men tar ändå initativet till det här och slutför det på ett bra sätt, säger han.