Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klasen skadad - hoppas vara tillbaka till kvalserien

SSK-stjärnan Linus Klasen fick hjälpas av isen efter tackling bakifrån i matchen mot Skellefteå. Men lagkaptenen hoppas kunna spela i kvalserien.

Det var i andra perioden som Skellefteås Oscar Lindberg sänkte Linus Klasen med en olycklig tackling mot sargen. SSK-stjärnan blev liggande på isen och fick sedan hjälpas ut i båset.

Det var på lördagen oklart hur allvarlig skadan var. Enligt SSK-läkaren Thomas Hopfgarten var det "mjukdelar" i axeltrakten som ömmade och prognosen var försiktigt god.

LT talade med Linus Klasen på söndagkvällen och då menade SSK-stjärnan - som fortfarande har ont - att han inte visste exakt hur lång tid det skulle ta innan han var tillbaka, men att han hoppades vara redo till kvalserien.

Några minuter efter tacklingen bröt det ut ett stort slagsmål på isen, när SSK:arna bestämde sig för att hämnas sin stjärna. Totalt åtta matchstraff, fyra för vardera laget, delades ut.

- Jag är stolt över grabbarna och tycker att det var helt rätt gjort. De ska ha all cred för att de stod upp för mig, säger Linus Klasen.

Lite komiskt i kaoset var hur utvisningsminuterna delades ut. Den SSK:are som straffades hårdast var assisterande lagkaptenen Daniel Josefsson som åkte ut 2+2+5+20+20.

- Jag fick väl matchstraff för att jag lämnade båset. Men jag tyckte inte att jag hade så mycket val. De var sju, åtta man som var inne på isen och vi var fem. Sen gjorde jag egentligen ingenting mer, konstaterar Josefsson.

Samtidigt fick SSK-backen Fredrik Svensson, som startade hela slagsmålet när han gick på Oscar Lindberg, och Lukas Kilström som var den SSK:are som vevade friskast inga utvisningar alls och kunde spela klart matchen.

Domarna satte sig dock ner med domarkontrollanten efter matchen för att se hela bråket igen och fler bestraffningar är att vänta i efterhand - vilket talar för att Svensson och Kilström får någon typ av straff retroaktivt.

Återstår att se om man efterhandsgranskar Lindbergs tackling på Klasen också?

SSK förlorade matchen mot Skelelfteå med 2-7 och är därmed klart för kvalserien. Laget började piggt och just Klasen ordnade 1-0 redan i den andra minuten. Men Skellefteå kunde vända matchen efter tamt agerande i egen zon av SSK och när laget väl hamnade i underläge orkade man inte resa sig.