Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klartecken för multihallen

Nu är det klart: Det blir en multihall för friidrott och gymnastik i Rosenlund. Men oron är stor bland intillboende att hallen ska sänka huspriserna.

Annons

I går kväll tog kommunfullmäktige beslutet som dragits i långbänk de senaste 10–15 åren – en

multihall för i första hand friidrott och gymnastik ska byggas. Detaljplanen klubbades av ett enigt fullmäktige.

– Äntligen, får man säga, så får man yrka bifall åt förslaget om en ny multihall, sade kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) och personer från olika partier lovordade beslutet.

Liberalernas gruppledare Mats Siljebrand föreslog dock att man borde ha en arkitekttävling för att garantera arkitektonisk skönhet och inte göra om samma misstag som vid byggandet av Kringlanhuset och dess garageinfart vid Maren som stod klart 1965.

– Ett exempel på när det kan gå väldigt fel, sa han.

Byggnadsnämndens ordförande Håkan Buller (S) ansåg dock inte att en arkitekttävling är lösningen eftersom garantier för god gestaltning redan finns inskrivet i detaljplanen.

Men samtidigt som politikerna var eniga i grundfrågan om en multihalls byggande

i Rosenlund så är oron bland intillboende stor, säger Andreas Turai, ordförande för villaägarföreningen i Östertälje/Rosenlund:

– De har inte gått oss till mötes på något vis, vi befarar att de boende får mindre ljus, säger han.

Det gäller främst villorna längs Fogdetorpsvägen. Turai säger att villaägarna i området befarar värdesänkningar av husen.

– Om solen inte skiner på tomterna stora delar av dygnet under flera av årets månader, så talar vi om en ganska stor värdeminskning, säger han.

Dessutom, menar Andreas Turai, befaras parkeringskaos i området när multihallen kommer till.

– Dels sägs det att parkeringarna längs Stockholmsvägen ska tas bort när arrendet tas bort, men även parkeringarna vid curlinghallen. Jag befarar parkeringskaos i området. Men då säger kommunen att det går ju bussar dit. Ja, men skulle det vara lösningen?

Villaägarföreningen frågar sig även hur allt dagvatten från 9 000 kvadratmeter takyta ska tas om hand.

– Redan nu är det ett problem att ta hand om dagvattnet, säger han.