Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klartecken att riva bäverdamm

Se upp i Kallfors! länsstyrelsen har gett tillstånd att riva bäverdammen vid Myrstugan, vilket innebär att bävrarna måste skjutas.

Annons

En välbyggd bäverdamm inom Myrstugans samfällighet har skapat problem. Dammen har gjort att föreningens pumphus blivit översvämmat. Risken att det avloppsvatten som pumphuset ska pumpa bort i stället hamnar i Kallforsån har medfört att länsstyrelsen gett tillstånd om att riva dammen.

Tillståndet att riva gäller från nu och till 30 november, men har vissa villkor.

Som att rivningen innebär att jakt på bävrar i det aktuella området måste genomföras. Att jakträttsinnehavaren medger tillstånd, att yngre djur skjuts före vuxna i möjligaste mån och att detta inte genomförs i strid mot bestämmelser om skydd av naturreservat.

”Jakten bör ske på sådant sätt och under sådana tider att allmänheten störs så lite som möjligt av verksamheten”, skriver länsstyrelsen i sitt beslut.