Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Weigel skrev på för SSK

Enligt uppgifter till LT-sporten skulle SSK-centern Fredric Weigel bli klar för en fortsättning i klubben i dag. Uppgifterna bekräftades med ett pressmeddelande från klubben vid 16-tiden.

15 spelare var redan klara för spel i SSK nästa säsong från det lag som tog klubben tillbaka till hockeyallsvenskan.

Nu har många supportrar – och sportchefen/tränaren Mats Waltin – väntat på att den 16:e spelaren ska bli klar – assistkungen Fredric Weigel, som blev delad poängkung med 60 poäng, lika många som skyttekungen Anton Holm.

LT-sporten kunde tidigare på söndagen avslöja att Weigel var mycket nära en kontraktsförlängning. Efter en längre tids förhandling var parterna till slut överens och enligt LT:s uppgifter väntades centern skriva på kontraktet under söndagseftermiddagen. 

Uppgifterna bekräftades då delvis av Mats Waltin. 

– Det stämmer (att Weigel väntas skriva på), och jag hoppas att det ska bli så. Jag har väntat sedan i fredags på att det ska bli klart, så jag hoppas på det, säger Waltin. 

Strax efter klockan 16 bekräftades uppgifterna av SSK. Då skickade klubben ut ett pressmeddelande om att Fredric Weigel skrivit på för ett år till. 

- Det känns otroligt kul. Vi hade en jäkligt rolig säsong och nu ska vi bara fortsätta på den

inslagna vägen och etablera oss i hockeyallsvenskan till att börja med, säger Fredric Weigel enligt pressmeddelandet.

SSK får därmed behålla succékedjan med Weigel, Anton Holm och Henrik Nyberg som öste in mål under säsongen. Och totalt är nu 16 spelare med till hockeyallsvenskan från förra säsongens trupp.

- Jag tror det är otroligt viktigt att vi fått behålla så många som det nu blivit. Vi vet var vi har varandra, vi känner våra roller och det vet vi redan från start. Skönt att det inte är 25 nya killar som det var i fjol. Det känns som att vi har en otroligt bra grund att stå på nu, säger Weigel i pressmeddelandet.

SSK:s trupp just nu

Målvakt: Alexander Sahlin.

Backar: William Kaijser (ny från Karlskoga), Jonas Vidlund, Robin Nilsson, Marcus Bohman (ny från Timrå), Petter Lindberg, Adam Hansen, Olov Lundqvist.

Centrar: Fredric Weigel, Sebastian Höglund, Karl Olofsson, Jonas Westerling.

Forwards: Johan Skinnars, Lucas Carlsson, Henrik Nyberg, Anton Holm, Patrik Kallmert och Henrik Thegel.