Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Syrianska förlänger med två spelare

Två kontraktsförlängningar är i hamn. Samtidigt kan Syrianska knyta till sig en anfallare som kommer från en seriekonkurrent.

Förhandlingarna med yttermittfältarna Charbel Georges, 22, och Nahir Oyal, 25, har varit nära att gå i lås. Nu har de gjort det, sent på måndagskvällen gick klubben ut och bekräftade det på sin hemsida.

– Både Charbel och Nahir är klara. Det är två år på båda, säger Melkemichel till LT-sporten under måndagen.

För fotbolldirekt.se säger han: ”Vi är överens om alla detaljer. Det är bara signaturen som fattas. De skriver på i morgon”.

– Det betyder mycket för laget. Det är två killar som har varit med ett bra tag och känner till laget. Och de har i alla fall spelat i superettan och lite högre upp, säger Janne Melkemichel.

Oyal återvände på permanent basis till Syrianska förra våren, efter att ha tillhört Djurgården sedan 2012 – även han 2013 var utlånad till just Syrianska och spelade i Turkiet en period året efter. Förra säsongen gjorde 25-åringen 19 matcher och två mål i superettan.

Tre år yngre Georges stod för tre mål och tre assister, men var samtidigt rejält skadedrabbad. Mittfältaren kunde bara spela i hälften av matcherna.

Så vad förväntar Syrianskaledningen sig av spelarna i år?

– Först och främst ska båda vara skadefria. De hade lite otur med skador. Får de vara skadefria är de en bra tillgång för laget och bra superettaspelare. Det är två killar som vi tror mycket på, säger sportchefen.

Rutinerade anfallaren Dinko Felic är däremot inget klart med än.

– Vi har inte hunnit prata än. Vi kommer att sitta med honom i veckan, säger Melkemichel.

På just anfallspositionen finns det luckor sedan Sonny Karlsson lämnat klubben. Och en potentiell värvning kommer närmast från Ljungskile: Ahmed Abdultaofik.

Den snart 24-årige nigerianske anfallaren värvades till Ljungskile under sensommaren 2015 och ett mål på fem starter och tre inhopp. Men redan tidigare, när han spelade i Lettland, väckte anfallaren den nye SFC-tränaren Bosko Orovics intresse. Och det är på hans initiativ som nigerianen nu provtränar med Syrianska.

– Det är en fruktansvärt duktig spelare. Grejen är att han är väldigt internationell i sitt spel. Han behöver mycket boll. Det är väl ingen spelare som ska ta ned den på pannan och göra något med den. Han är fruktansvärt duktig. Nu har han inte hållit igång på åtta veckor, men ge honom två, tre pass till så ska du få se, säger Orovic.

Ahmed Abdultaofik spelade i Lettland mellan 2010 och 2015, först i Ventspils och sedan i Spartaks. Störst avtryck gjorde han i Ventspils, där han 2014 sköt 11 mål på 32 matcher och deltog i Champions League-kvalet mot Malmö FF.

– Det är väl prio (att värva en anfallare). Det är några på gång. Det ska komma två och visa upp sig, men inte den här veckan. Vi kommer att söka någon som går mycket i djupet – en snabb forward. En som är bra individuellt, en mot en, kan utmana och ta sig förbi. Vi hade lite brist på en snabb forward förra året, säger sportchef Janne Melkemichel.