Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KLART: Syrianska byter huvudtränare - igen

Det svänger rejält kring Syrianska just nu. I dag kom nästa chockbesked. Klubben får en ny huvudtränare - igen. Tillbaka på posten är nygamla Kléber Saarenpää.

Annons
Kléber Saarenpää är tillbaka i Syrianska.

Först Bosko Orovic, sedan Steven Younan (om än bara för en match), därefter Tino Katsoulakis. Tre huvudtränare på en säsong förvandlades i dag till fyra när Syrianska presenterade Kléber Saarenpää som ny huvudtränare. Saarenpää återvänder därmed till Syrianska där han var tränare under säsongen 2012. Klart är även att Tino Katsoulakis blir assisterande tillsammans med Steven Younan.

Syrianskas nye sportchef, Simon Latte, är nöjd med den nya förstärkningen. LT-sporten ringde upp honom och ställde några frågor om tränarförändringen. 

Ni byter huvudtränare igen, varför?

- Jag tyckte att det behövdes en förstärkning i ledarstaben. Vi vill förstärka på alla plan. Inte bara bland spelarna. Vi vill ha förutsättningar att göra det så bra som möjligt under höstsäsongen, säger Syrianskas sportchef Simon Latte. 

Varför tycker du att det behövdes en ny huvudtränare?

- Resultaten spelar ju såklart in. Och efter uppehållet har vi kännts lite sega och är inte riktigt där, det får inte fortsätta och vi måste väcka spelarna så att vi inte hamnar i en allt för negativ spiral.

Du tror inte att det blir för mycket för spelartruppen med ytterligare en huvudtränare? 

- Det kan vara så, men truppen tog det här bra tycker jag. Eftersom Kleber varit här förut och känner flera av spelarna, samtidigt som Tino blir kvar som assisterande så är det är en ganska mjuk förändring. Att kasta in någon helt okänd i det här läget hade varit för mycket. Men det här känns bra och både spelarna och Tino har tagit det bra. Vi är väldigt nöjda med Tino och det jobb han har lagt ned, och det tycker jag vi visar i och med att vi vill behålla honom i laget.

Varför tror du att Kléber Saarenpää är rätt person att leda laget? 

- För han har en hunger och ett driv som jag tycker behövs för att väcka det här laget och för att vända den här trenden. Sen är han väldigt diciplinerad som tränare, precis som han var som spelare en gång i tiden. 

Det har varit många förändringar på sistone, kan vi vänta oss fler?

- Det kan hända att det kommer in någon mer spelare. Men i stort sätt är vi nöjda nu och ska jobba utifrån den trupp vi har. Det har hänt mycket på kort tid, men samtidigt ville jag sätta truppen så tidigt som möjligt.  Jag försöker göra så gott jag kan innan fönstret stänger helt enkelt. 

Så här säger Saarenpää själv om ankomsten till Syrianskas hemsida:

- Jag fick en förfrågan av Syrianska att i det tuffa läget som är hjälpa till med att hålla Syrianska kvar i Superettan. Jag tackade ja och kommer göra allt i min makt för att tillsammans med resterande tränarteam vända på det här. Men det blir tufft och det måste folk inse. Det kommer krävas väldigt hårt arbete och dyka upp motgångar men vi får hoppas att medgångarna är betydligt fler. Jag känner till klubben och känner även en del spelare i laget sedan tidigare. Det blir en spännande utmaning.

Kleber Saarenpää kommer att ansluta direkt och leder morgondagens träning. 

Annons