Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: SSK värvar inför allettan

Som LT kunde avslöja under torsdagen värvar SSK forwarden Johan Lorraine, 26, som spelat för Haninge under hösten.- En duktig avslutare och även duktig skridskoåkare, säger Mats Waltin.

Annons

För några dagar sedan valde SSK att göra sig av med forwarden Joakim Hedlund. Under torsdagen blev det även klart att forwardarna Jakob Wallin och Oskar Carlsson kommer att lånas ut.

Men SSK fyller också på med en forward - Johan Lorraine, som LT kunde avslöja var på ingång tidigare under dagen.

Han har skrivit på för SSK och ska spela i tröja nummer 16, meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Johan Lorraine siktade i höstas på ett kontrakt med en allsvensk klubb, men valde till slut att skriva på för Haninge, som varit seriekonkurrent till SSK. Där har han gjort 15 poäng på 12 matcher, varav två assister i matchen mot SSK i Axa sports center den 11 november. Båda assisterna var skott som gick via kortsargen och studsade in framför mål till friställda Haningespelare. Haninge vann med 3-2 och blev första lag för säsongen att besegra SSK.

Som LT-sporten kunde berätta under torsdagen hade Johan Lorraine valt att lämna Haninge, som slutade åtta i SSK:s serie och inte nådde allettan. Anledningen var att han skulle träna med SSK.

– Tanken är att han ska träna med oss och sedan tar vi det därifrån, sade Mats Waltin till LT då.

Waltin hade Lorraine i Björklöven under förra säsongen och försökte även värva spelaren i somras.

– Jag träffade honom i somras, men då hade han en plan bestämd var han ville spela. Nu blev det inte som han ville och då blev han kvar hemma och gick till Haninge, säger Waltin.

Men redan före träningspasset gick SSK ut med att övergången var klar.

- Det känns jättekul att gå till en klubb som matchar mina egna höga ambitioner och jag har ju haft Mats som tränare tidigare och vi pratade även en del i somras så jag vet vad han vill med sin hockey. Jag vill bidra till ett vinnande lag med min offensiv och hårt arbete på och utanför isen och jag känner mig väldigt laddad inför detta uppdrag, säger Lorraine i pressmeddelandet.

- Johan är en spelare som är en duktig avslutare och även duktig skridskoåkare. Han har hög fart i det han gör och är bra på att ta sig själv till avslut. Han är väldigt energisk i sin spelstil och är i ständig rörelse. Han är skicklig på tempoväxlingar och väldigt målmedveten i sitt agerande på isen. Han ansluter till SSK för att bidra till vår samlade offensiv, säger Mats Waltin i pressmeddelandet.

Tidigare under dagen sade Waltin att han ser Lorraine som en spelare för någon av de tre första kedjorna i SSK.

– Han är en stark skridskoåkare och en bra skytt, en målskytt. Han tillför spets offensivt, säger Mats Waltin till LT.

Johan Lorraine har, enligt statistiksajten Elite prospects, Lidingö HC som moderklubb och har spelat 170 matcher på division 1-nivå med flera lag både i Stockholm och runtom i landet. Han har även gjort två säsonger i Kazakstan och förra säsongen gjorde han även tio matcher för Björklöven i hockeyallsvenskan – där han hade Mats Waltin som tränare.

Lorraine var då även lagkamrat med Henrik Nyberg och Tobias Björklund som nu spelar i SSK.

Enligt Haninges tränare Niklas Flodin hade Lorraine inskrivet i sitt kontrakt med klubben att han fick lämna Haninge för ett lag i en högre serie. Och dit räknas SSK, eftersom de ska spela i allettan.

–Vi har sagt att om han får ett erbjudande från SSK så kommer vi inte att stoppa honom. Han siktade på spel i allsvenskan men när han inte fick det så valde han att komma till oss. Jag har känt Johan i flera år och det är en anledning till att han spelade här. Tanken har varit att han ska utvecklas och få ett erbjudande med ett bättre lag, säger Niklas Flodin.

Niklas Flodin tror att Johan Lorraine kan bli en förstärkning för SSK i allettan.

–Det tror jag, men det är ju lite annan konkurrens i SSK än i Haninge. Det hänger på vilken roll han får i SSK. Hos oss har han spelat powerplay, boxplay, ja allt. Men mest i en offensiv roll såklart. Men SSK har säkert en plan för honom, säger Niklas Flodin.

Vad är han för typ av spelare?–Han är väldigt seriös, bra tränad, en skicklig spelare. Han är väldigt professionell och sticker ut i hockeyettan på det sättet, han förbereder sig väl. Han är en bra skridskoåkare. Ska jag kritisera något så är det att han behöver vara mer effektiv, och utveckla poänggörandet. Han har färdigheterna för att göra mycket poäng, men behöver jobba med effektiviteten. Det är lite 50/50, men han är nog mer en målskytt än en passningsspelare, säger Niklas Flodin.