Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Södertälje arrangerar jämställdhetsvecka

Nu väntar en hel vecka med med fokus på jämställdhet i Södertälje.

– Vi vill använda den här veckan till att uppmärksamma ojämställda strukturer i samhället. Frågan om att arbeta för ett mer jämställt samhälle måste ständigt hållas levande, både lokalt och nationellt, säger Boel Godner ordförande i kommunstyrelsen (S) och medlem i juryn för jämställdhetspriset.

Det blir hel vecka av evenemang som ska belysa jämställdhet ur olika vinklar. Besökare kan bland annat se framemot en föreläsning med fackförbundet Kommunal om lika löner eller höra retorikexperten Elaine Eksvärd berätta om härskartekniker och sexuella trakasserier.

Under veckan så spelas också föreställningen "Dom där tjejerna" på Estrad av kulturprojektet "Livet bitch!". Kommunen kommer också att passa på att dela ut jämställdhetspriset på Stadsbiblioteteket på internationella kvinnodagen.

– Det finns mycket kvar att göra för att uppnå jämställdhet mellan kvinnor och män. Jämställdhet gäller alla, både kvinnor och män och i alla åldrar. Jag hoppas att många Södertäljebor har möjlighet att delta under veckan, säger Marita Lärnestad, kommunalråd (M) och medlem i juryn för jämställdhetspriset.

Veckan pågår mellan den 5-9 mars och det är fri entré till samtliga evenemang, skriver kommunen på sin hemsida.