Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KLART: Nahir Besara till Örebro SK

Det var en möjlighet som Örebro SK inte visste fanns. Men när de fick nys om Nahir Besara la de in högsta växeln för att få dit honom. Och i går landade man värvningen av Assyriskafostrade mittfältaren.

Att sejouren i turkiska Göztepe blev ettårig har varit känt ett bra tag. Men vart karriären går vidare har det ryktats ordentligt om. Enligt uppgifter var Södertäljefostrade mittfältaren Nahir Besara så gott som klar för Gif Sundsvall.

Men så blev det inte.

I går presenterades mittfältaren som klar av Örebro SK.

– ÖSK är en anrik förening och en storklubb. Sen hade jag ett snack med Alexander Axén (lagets tränare) och då var det inga tvivel, då var det bara att hoppa på tåget direkt, säger Nahir Besara till Nerikes Allehandas webb-tv.

Efter en tung vår i Göztepe är det nu en sugen mittfältare som ansluter till allsvenska tabellsexan.

– Jag längtar efter att få gå ut och visa upp mig igen, säger han till NA.

En annan som är mycket nöjd över värvningen är ÖSK-tränaren Alexander Axén.

– Det är en fantastisk spel-are, jag trodde inte att den här möjligheten fanns, och när vi fick reda på att det var möjligt så jobbade vi stenhårt för att det skulle hända, jag är jätteglad att han är här, säger Axén till NA, och fortsätter:

– Han kan spela på många ställen, jag har en plan där. Men han kommer att passa perfekt i vårt spelsystem.

Sedan tidigare har ÖSK även värvat en annan Assyriskaprofil i backen Martin Lorentzson. Övriga värvningar från klubben under sommarfönstret är Victor Sköld, Michael Omoh, Anton Fagerström, Ferhad Ayaz, Alfred Ajdarevic