Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KLART: Lorentzson har skrivit kontrakt med ÖSK

Förre Assyriskabacken Martin Lorentzson är nu helt klar för Örebro SK. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2017. 

Martin Lorentzson nästa klubbadress är, precis som Nerikes Allehanda i går skrev, mycket riktigt Örebro SK. När LT-sporten i dag pratade med Martin hade han precis skrivit på kontraktet. 

- Jag skrev på alldeles nyss, det känns väldigt bra. Det känns skönt att det är klart nu och det ska bli skitkul att komma igång igen, säger Martin Lorentzson. 

Efter en mindre lyckad säsong i Engelska Coventry går nu alltså flyttlasset tillbaka till allsvenskan och tabellfemman Örebro SK. 

Hur kommer det sig att det blev just Örebro för dig? 

- Det kändes bra när jag var här och tränade under förra veckan. Sen är ÖSK  ett spelskickligt lag med många duktiga spelare. Jag tror jag har mött 80 procent av dem tidigare, så jag har bra koll på vilka det är. Sen hade vi alltid väldigt jobbigt här på Behrn Arena när jag var här med AIK.

Andra avgörande faktorer till att det blev ÖSK är hans tidigare lagkamrater från AIK, Robert Åhman Persson och Daniel Gustavsson som han haft kontakt med men även lagets hyllade tränare Alexander Axén. 

- Jag har fått en väldigt bra känsla över Alexander Axén. Jag hade hört väldigt mycket gott om honom, både som fotbollstränare, men även utanför planen. Och efter att ha träffat honom har alla de bitarna fallit på plats ännu mer. Det ska bli riktigt roligt att spela för det här laget. Jag är väldigt laddad. Det känns lite som en nystart för mig, säger Lorentzson. 

Under sommaren har den Södertäljebördige spelaren dragits med en fotskada, som han fått rehabträna för. Men den ska inte vara några problem längre enligt honom själv. Och får han chansen, är han redo att spela.

- Jag känns mig frisk nu och är spelklar och framför allt spelsugen. Just nu känns allt bara bra. 

Om han hinner att bli spelklar till kvällens match mot Malmö FF vet han inte när LT-sporten pratar med honom vid 14-tiden. 

- Det vet jag faktiskt inte. Det beror på om alla pappersarbete hinner bli klart i tid. Men om det gör det finns jag tillgänglig om tränaren vill att jag ska spela. 

Tidigare under sommaren tränade Martin Lorentzson med Assyriska. Innan ÖSK hörde av sig var en övergång till Assyriska inte otänkbar alls. 

- Det fanns absolut på tapeten. Jag och Assyriska har haft en väldigt bra dialog, Jag har suttit ner med Fredrik Samuelsson och Joel Riddez och vi har diskuterat och lagt alla korten på bordet. Men jag sa direkt när ÖSK hörde av sig att det var väldigt intressant, och det hade de ju självklart stor förståelse för. Men vi kommer att fortsätta ha en bra kontakt.

Finns det i tankarna att spela för Assyriska igen?

- Ja, det har alltid funnits i tankarna, så är det ju. Men när det blir får vi se, säger Lortenzson.