Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Han får toppjobbet på kommunen

Nu är det klart. Homan Gohari blir ny samhällsbyggnadsdirektör, efter en minst sagt turbulent tid på kontoret.

Förre samhällsbyggnadsdirektören Johan Hagland slutade efter ett år på posten. Anledningen var att han och stadsdirektören Rickard Sundbom hade skilda åsikter om strategiska frågor.

Läs mer: Samhällsbyggnadsdirektör Johan Hagland slutar – efter bara ett år

Efter det beskedet har det, som LT tidigare skrivit om, rått något av ett "hela havet stormar" på samhällsbyggnadskontoret med en stor del tillförordnade chefspositioner. Personalomsättningen på kommunens samhällsbyggnadskontor har varit hög, då flera personer sa upp sig, enligt uppgift på grund av bristande ledarskap och maktmissbruk.

Läs även: Fortsatt personalkaos på kommunkontor – saknas chefer och tjänstemän

Sedan 30 maj har den administrative chefen Homan Gohari varit tillförordnad chef. Nu är det klart att Gohari blir den nye samhällsbyggnadsdirektören. Det beslutades idag på kommunstyrelsens sammanträde.

Läs även: Kommunkontor saknar fortfarande chefer och medarbetare: "Det är svårt att rekrytera"

Homan Gohari är utbildad vid Mälardalens högskola, inom informatik, verksamhetsutveckling och ekonomi. Yrkesmässigt har Gohari mångårig erfarenhet från samhällsbyggnadsområdet i Södertälje kommun.

Nu ser han fram emot att skapa förutsättningar för att Södertälje ska kunna växa och utvecklas hållbart över tid.

– För att klara av uppdraget är det viktigt med ett bra arbetsklimat och tydliga processer, något som vi har arbetat intensivt med under det senaste året. Jag vill att mina medarbetare ska kunna växa i sina roller och att vi tillsammans jobbar på ett klokt sätt med våra resurser. Jag vill att vi ska vara stolta över det vi gör och fokusera på att utveckla samhällsbyggnaden i Södertälje, säger Gohari i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt glad att Homan Gohari har tackat ja till den viktiga positionen som samhällsbyggnadsdirektör, säger stadsdirektör Rickard Sundbom.

Enligt Sundbom har Gohari ett stort förtroende inom hela kommunkoncernen.