Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Han får ny nyckelroll i Assyriska

Assyriska FF har gjort klart med en ny sportchef, som även blir assisterande tränare för A-laget. Joel Riddez, 36, som spelade i klubben 2001-03, får nyckelrollen.

Uppgifterna presenterades först av Fotbolltransfers.com och Assyriska FF:s ordförande Sargon Demirdag bekräftar för LT att uppgifterna stämmer.

– Vi kommer att gå ut med det alldeles strax. Joel Riddez går in som sportchef och assisterande tränare. Fredrik Samuelsson fortsätter som huvudtränare, säger Sargon Demirdag.

Assyriska har saknat en sportchef sedan Sargon Simonsson lämnade posten i början av säsongen, och Fredrik Samuelsson har haft huvudtränarjobbet tillfälligt i tre veckor sedan Tor-Arne Fredheim fick sparken.

Nu är det alltså klart att Riddez blir ny sportchef och Samuelsson huvudtränare tills vidare. Riddez har skrivit på ett kontrakt på 1,5 år med option på förlängning. 

– Joel har ett förflutet i föreningen vilket vi tror är bra i det här läget, han har en bra relation till Fredrik och vi tror att han kommer komplettera varandra bra. Det är en kombination vi tror på. Joel är en mycket kompetent person som har varit kapten i många klubbar, hans profil är väldigt bra, säger Sargon Demirdag till LT. 

Kontraktslängden är visserligen relativt kort, men både Sargon Demirdag och Joel Riddez hoppas på ett långsiktigt arbete över flera år. 

Riddez kommer närmast från en roll som assisterande tränare i Assyriskas seriekonkurrent IK Frej. Innan dess spelade han för Djurgården där han även var lagkapten.

- Jag ser fram emot att komma tillbaka till klubben och kunna bidra direkt, på alla plan, säger Joel Riddez till Assyriskas hemsida. 

- Nu ska jag sätta mig in i rollen och ge Fredde (Samuelsson) det stöd han behöver vid sidan av planen. Framöver kommer det bli stort fokus på det strategiska, jag vill att allt vi gör i klubben ska genomsyras av ett långsiktigt tänk, säger Joel Riddez. 

De två känner varandra väl efter att ha spelat med varandra både i Örebro SK och Assyriska under flera år.

- Joel och jag har känt varandra i över 20 år. Vi spelade ihop i Assyriska, Örebro och innan dess i junior- och U21-landslagen. Jag vet vad han går för och är övertygad om att det här kommer att stärka organisationen, säger Fredrik Samuelsson till Assyriskas hemsida.

Enligt Assyriska kommer Riddez att ansvara för bland annat spelarrekrytering, scouting av nyförvärv och vara ansvarig i en sportkommitté som Riddez själv ska bilda framöver.