Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för stormöte om framtidens Ekeby: ”Det är du som är experten på ditt område”

Hyresrätter? Bostadsrätter? Fler villor? Den 6 mars blir det öppet möte om det framtida Ekeby.

Bakgrunden är den debatt som uppstod i Enhörna när planerna på bostäder på den plats där Ekeby förskola tidigare låg blev kända. I början talades det om 150 lägenheter, sedan om 60.

Läs mer [+]: Enhörnaborna bjuds in till stormöte om nya bostäder i Ekeby

Nu är frågan öppen och den 6 mars finns politiker och tjänstemän från Södertälje kommun på plats på Mötesplats Enhörna, intill livsmedelsbutiken i Ekeby, för en så kallad medborgardialog. Frågan är hur Ekeby med omnejd ska utvecklas på sikt när det gäller till exempel bostäder, gator och parker. ”Nu bjuder vi in dig som bor och verkar i området att dela med dig av dina tankar, erfarenheter och förslag. Det är du som är experten på ditt område”, skriver kommunen på sin hemsida, där det också går att fylla i en enkät fram till den 25 mars.

Läs också [+]: Nytt grepp om skolfrågan i Enhörna: ”Vi kan inte låta det gå flera år till”

– Vi vill höra vad medborgarna vill att vi ska göra med området. Vi tror att vi därmed får större acceptans för vad det än blir, har kommundelsnämndens ordförande Johan Ögren Schönbeck (S) tidigare sagt till LT.

Det öppna mötet tisdagen den 6 mars pågår mellan klockan 16 och 19.

Läs mer: Ekeby förskola jämnad med marken – ger plats för lägenheter

Ladda ner LT:s nyhetsapp gratis till din Iphone här eller till din Android här