Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Följ historiska säsongen med Nykvarns IF – LT sänder alla 22 matcher: ”Tror vi kan chocka dem”

Nykvarns IF kommer för första gången i modern innebandyhistoria att spela i den näst högsta serien.
Nu står det klart att alla LT:s prenumeranter kommer kunna följa NIF hela säsongen – samtliga lagets 22 matcher kommer att sändas live på LT.se.
– Otroligt kul, säger NIF-tränaren Sebastian Wahlgren.

Nykvarns IF är äntligen, efter många års kamp, uppe på den nästa högsta nivån i svensk innebandy. Siktet är högt ställt, klubben siktar på att nå högsta serien SSL inom två år - och den första säsongen kommer ni kunna följa i sin helhet här på LT.se!

LT kommer nämligen att sända samtliga NIF-matcher i allsvenskan den här säsongen – såväg hemma som borta. Totalt 22 matcher, bland annat två Sörmlandsderbyn mot Onyx, står på programmet, och först ut är seriepremiären på lördag den 28 september hemma mot Lockerud Mariestad.

– Otroligt kul att LT ska sända våra matcher, säger lagets tränare Sebastian Wahlgren.

Sändningarna är tillgängliga för alla med en Plus-prenumeration – läs mer om hur du skaffar Plus här!

Satsningen är möjlig tack vare ett bra samarbete mellan Mittmedia, StayLive och Innebandyallsvenskan. Mittmedia sänder totalt över 100 matcher med lokala lag inom koncernen.

– Vi testade Innebandyallsvenskan litegrann förra säsongen. Tack vare ligan och deras partner StayLives professionella satsning så ser vi nu att vi kan öka på samarbetet, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på Mittmedia.

Samarbetet innebär även att Mittmedia blir partner till Innebandyallsvenskan.

– Att sända samtliga matcher från ligan är strategiskt viktigt för oss men vi vill gärna att matcherna visas på fler plattformar än vår egen. Då kändes det givet att jobba ihop med Mittmedia som är en viktig partner när det gäller livesport, och att de finns lokalt där lagen i serien verkar, säger Pontus Karsbo på StayLive.

LÄS MER: Nykomlingar i allsvenskan – men Nykvarn satsar redan mot SSL: "Ekonomiskt rustade"

NIF har spelat i den näst högsta serien tidigare, men det är så länge sedan att tränaren Sebastian Wahlgren knappt minns det.

– Det var någon gång för länge sedan, men då var det ett gammalt seriesystem med åtta division 1-serier under högsta serien. Nu är det ju bara två serier i allsvenskan, så det är ju något helt annat, och helt rikstäckande, säger han.

NIF är alltså nykomlingar, men Wahlgren tror att de kan överraska. Laget har lottats in i en serie med många lag från södra delen av landet, där NIF inte spelat lika mycket som mot lagen i Stockholm och Södermanland.

– Vi ska möta många lag nedåt i landet, där tror jag att vi kan chocka dem lite. Kul att LT sänder bortamatcherna också, det är ju en bit att åka till många matcher, säger Sebastian Wahlgren.

Vad är målet den här säsongen?

– Det kan bli allt från fiasko till succé, men på sikt vill vi kvala till SSL. Den här säsongen ska vi såklart först och främst hålla oss kvar, men vi vill nosa på topp 4 som ger kval till SSL, säger Wahlgren.

Mittmedia sänder, förutom Nykvarns IF:s matcher, även alla 22 matcher med fyra andra lag i allsvenskan den här säsongen: Gävle GIK (Gefle Dagblad/Arbetarbladet), Lillån och Örebro (Nerikes Allehanda) och Sundsvall FBC (Sundsvalls Tidning). Prenumerationen på LT gäller även på dessa lokaltidningars sajter.

LÄS MER: Gör sig redo att slåss i allsvenskan – Nykvarns nya taktik under försäsongen: ”Avgörande"

Här är de första NIF-matcherna som sänds på LT.se

Lördag 28 september 15.00: Nykvarn–Lockerud

Lördag 5 oktober 14.00: Lillån–Nykvarn

Lördag 12 oktober 15.00: Nykvarn–Åstorp/Kvidinge