Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Fagerberg överens med Assyriska

För ett par veckor sedan kunde LT berätta att forwarden Ken Fagerberg var aktuell för Assyriska. Nu är han klar för klubben.

Ken Fagerberg var en av superettans hetaste anfallstalanger när han som 18-åring gjorde tolv på mål 22 matcher för Örgryte 2007.

Sedan dess har han spelat i Danmark, med undantag för en utlåning till Örgryte 2010. Senast i Vendsyssel, där han gjorde sju mål på 31 matcher i danska ligan 2014/15. Den här säsongen hade han svårare att ta plats i laget och i slutet av september bröt han sitt kontrakt med klubben.

Och nu är han alltså på väg till superettan och Assyriska.

- Det känns väldigt skönt nu när allting är klart och man fått tänka igenom saker och ting. Det känns kanon och helt rätt med Assyriska. Det känns som en klubb som passar mig fint på många sätt. Tränaren har jag fått ett bra intryck av, och även folket. Det känns som en familjär klubb där man tar hand om varandra, säger Fagerberg till klubbens hemsida.

Enligt Aleksandar Kovacevic (hans agent) fick Fagerberg i sista stund ett erbjudande att åka ner till Italien för att testa med serie B-klubben Pescara.

– Men det handlade om ett provspel och då ville vi inte riskera ett kontrakt här i Sverige. De italienska klubbarna testar ju hur många spelare som helst. Detta var en väldigt bra helhetslösning där både Ken och klubben klickade gott redan från början, säger Kovacevic.

Tor-Arne Fredheim är nöjd över att ha knuit till sig Fagerberg i två år.

- Det är en rutinerad spelare på den här nivån. Han är snabb, stark och gör både mål och assist. En riktig poängspelare, säger Fredheim på assyriskas hemsida.