Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Det vill nya ägaren göra av värdshustomten på Torekällberget

Artikel 1 av 5
Hotell på Torekällberget
Visa alla artiklar

Hotell och konferenscenter. Det kan det bli på den gamla värdshustomten på Torekällberget om ägaren Qetar Ab får som det vill. På tisdagen lämnade man in ansökan om detaljplaneändring till kommunen.

I april i år såldes den gamla värdshustomten på Torekällberget till Södertäljeföreget Qetar AB. När LT intervjuade bolagets vd Joakim Nordlund i samband med att köpet blev officiellt sa han att han ville "utveckla och förädla" tomten men att detta skulle ske i samråd med bland annat kommunen.

För pluskunder och prenumeranter [+]: TV: Värdshustomten på Torekällberget får ny ägare: "Vi ser en stor potential"

Nu har beskedet kommit om vad Qetar vill göra med marken:

Efter att ha intervjuat kommun och näringsliv samt låtit externa konsulter göra marknadsanalyser har företaget kommit fram till att ett "hotell- och konferenscenter med tillhörande verksamhet" är det rätta ändamålet för det som ska byggas på platsen, skriver man i ett pressmeddelande.

Läs också: Affären klar: De köper värdshustomten på Torekällberget

På tisdagen lämnade Qetar in ansökan om planförändring av fastigheten Mariekälla 1:26.

– Vår vision är att skapa en mötesplats där historia möter framtid. Torekällbergets friluftsmuseum står för historien och hotellet för framtiden med teknik och design. Allt förpackat i en omsorgsfullt framtagen fasad som möter befintlig anläggning, säger företagets vd Joakim Nordlund i en kommentar.

Läs också: Anrikt värdshus totalförstört i branden

Mårten Arvidsson 021-19 92 31 [email protected]