Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Crowns blir Sveriges första KHL-lag

Efter en tids rykten har det nu bekräftats att det svenska laget Crowns vill spela i KHL redan till hösten. Men frågetecknen var många efter fredagens presskonferens.
– Vi visste nästan inte själva vad vi ville ha sagt. Vi ville att de som hade frågor skulle få svar på dem, säger Leif R Carlsson, initiativtagare till Crowns.

Annons

Live: Följ vår livesändning från presskonferensen med experter och gäster

Under en presskonferens som pågår just nu bekräftas uppgifterna om det svenska laget som kommer att spela i KHL redan i höst med start på bortaplan 20 augusti.

Läs också: Hockeyförbundet tar avstånd från KHL-satsningen

Under presskonferensen berättade Leif R Carlsson, som är en av initiativtagarna till laget, att Pär Mårts var först att få frågan att träna laget. Mårts ska ha tackat nej när han fått ett erbjudande från ett annat KHL-lag och nu är förre förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson aktuell att vara tränare för laget.

När det kommer till spelare nämndes inga namn under presskonferensen. Anders Svensson, som är en av de andra initiativdagarna, menar ändå att laget kommer att ha spelare när matcherna startar om mindre än fyra månader.

– Vi är redo för att sätta ett lag på benen till hösten, sade Anders Svensson under presskonferensen.

Efter presskonferesen gästade Leif R Carlsson Mittmedias livesändning. Han menade att presskonferensen kom tidigare än vad personerna bakom laget hade planerat.

– Vi visste nästan inte själva vad vi ville ha sagt. Vi ville att de som hade frågor skulle få svar på dem.

Crowns kommer att spela sin hemmapremiär mot CSKA Moskva 10 september. Under presskonferensen lämnades inga svar på var laget skulle spela sina hemmamatcher, men Carlsson bekräftade att Örnsköldsvik och Fjällräven Center är ett alternativ Crowns tänkt på.

– Jag vill inte komma dit och konkurrera ut någon. Jag vill komma dit och se samarbeten och möjligheter, sade Carlsson.

TV: Häggqvist sågar KHL-idén: "Hur kul är Novosibirsk?"